Gunilla Wik och Jenny Wik 24 oktober–8 november 2020

Gunilla Wik

GUNILLA och JENNY WIK
MOR OCH DOTTER

Gunilla Wik född 1936
Målningens namn: ”Han som klev ur sin själ…” (105×85 cm)

Utbildning Hovedskous målarskola 1955-58
Valands konsthögskola 1959-64
Representerad på Nationalmuseum i Stockholm, Göteborgs konstmuseum, kommuner och landsting.
Jag har över 400 konstbilder på Instagram, har varit aktiv konstnär i över 60 år och haft ca 50 egna utställningar + samlingsutställningar (varje år).
Min största inspirationskälla är natur, djur, väder, dofter, färg och bearbetade i min fantasi kan de få oväntade former och uttryck. Inget är för litet för att sätta igång något stort!
Jag har använt de flesta material, men de senaste 20 åren har jag arbetat med akrylfärg kombinerat med blyerts och linoleumtryck i en och samma bild – blandteknik. Finner en stor glädje att skära i linoleumplattor och sedan trycka i många färger ovanpå varandra så att det blir som mönster. Dessa klipper eller river jag sedan i bitar och klistrar in dem i den bild jag håller på med. Jag klistrar även in tecknade inslag.
Det är ett äventyr!

Följ Gunilla Wik på Instagram

Gunilla Wik porträtt


JENNY WIK

Jenny Wik

Jenny Wik, född 1962 i Göteborg.

Jag arbetar som illustratör och konstnär. När jag gör illustrationer använder jag mig av akvarellfärger och tusch. I mitt övriga måleri arbetar jag mestadels i akryl eller olja men blandar också många olika material. Jag inspireras av gamla foton, tidningsbilder, drömmar och ibland vill jag bara låta färgerna mötas helt abstrakt som i ett improviserat musikstycke.

Jag har utbildat mig på Hovedskous Målarskola, KV:s Konstskola och HDK.

Jag har illustrerat sjutton barnböcker, varav fem helt egna, och illustrerat i tidskrifter sedan år 2000. Har deltagit i ett flertal samlingsutställningar och separatutställningar.

Jenny Wiks hemsida

Jenny Wik porträtt

Utställningen arrangeras med stöd av

Recension i Borås Tidning 29 oktober 2020