Medlem

Medlemsförmåner

Klicka på plustecknet för mera information!

Föreningen köper årligen in 30-35 konstverk av hög kvalitet för totalt ca 120 000 kr. I december bjuds medlemmarna in till utställning av vinsterna och dragning i lotteriet. Hösten 2018 sker dragningen den 6 december och utlämningen av vinsterna den 9 december.

Vinnarna väljer vinst i den ordning lotten fallit ut. Vinster som inte hämtats före januari månads utgång tillfaller lotteriet.

Vinster vid 2018 års dragning

Vinnarlista vid 2018 ås dragning

Vid varje utställningstillfälle lottas en vinst ut bland de medlemmar som antecknat sig i besökslotteripärmen då de besökt utställningen.

Tio procents rabatt för registrerade medlemmar som köper konst på galleriets utställningar.

Som medlem inbjuds du till särskilda visningar på bl.a. Borås Konstmuseum och till intressanta föreläsningar. Vi arrangerar också spännande konstresor och ateljébesök hos konstnärer.

19 januari kl 12-14 – Drop-in-porträtt i Kulturhusets entré. Amalia Bille, vårens första utställare på Flaménska galleriet, genomför en performance där hon snabbt och direkt tecknar människors porträtt med tusch på papper.

12 eller 13 mars – Konstresa till Göteborg med besök på Göteborgs konstmuseum och Röhsska museet som öppnat igen.

28 mars kl 18.00 – Petter Eklund, författare till den första boken om Gunnar Nylund, en av 1900-talets mest framstående keramiker, och Love Jönsson, chef för RIAN designmuseum i Falkenberg, samtalar om Nylunds mångskiftande verksamhet.

25 april – Årsmöte med efterföljande föredrag av konstnär Sara-Vide Ericson

11 maj – Konstresa till Wanås

1 juni – Ateljébesök hos Eva och Lars-Åke Åberg i Dalsjöfors

Värvar du tre medlemmar under ett år belönas du med ett konstverk/grafiskt blad. Skicka ett mail till info@flamenska och berätta vilka du har värvat (namn, adress, telefonnummer och e-post).