Filip Rem 22 januari – 6 februari 2022

När jag ska beskriva mig själv och min konst får jag fundera på hur. Tänker att det är därför jag målar. Att det är så jag kommer ut.

Född 1977  i Sörmland, uppvuxen i Borås, boende och verksam i Göteborg. Utbildad till arkitekt på universitet. Inom konst på gymnasium och i det jag kallar ateljén – rummet som alltid har följt med; från det lilla arbetsbordet av spånskivor på Idrottsvägen i Nyköping till den gamla butikslokalen med limklinkergolv på Stockholmsgatan i Göteborg. Fyllt av liv, lust och nyfikenhet.

Där finns plats för allt. Mörker och ljus. Elevationer och djup. Vågor, bränningar och brus. Natur som tröstar, skrämmer och förför. Nära relationer som berör. Minnen som stannar och ett minne som försvinner. Tankar och känslor som vill ut. I färger, former, material och textur.

Impulsivt eller behärskat, medvetet eller omedvetet; med inspiration från samtliga tårtbitar i trivial pursuit, i lager efter lager av akryl och andra saker som bär mening och ger struktur blir dukarna till ett slags känslomässiga landskap när det vill sig. Öppna för betraktaren att möta på sitt eget vis.

För mig är konsten som abductin; det elastiska protein i bivalvmolluskernas gångjärnsligament som gör att de kan öppna sig och andas.

Och helt enkelt väldigt kul.
atelierfiliprem.se


Foto: Julia Rem