• 8 april, 2023

VÄVDA Rum – Sveriges största utställning med virtuell offentlig konst 20 maj – 30 september 2023

VÄVDA Rum – Sveriges största utställning med virtuell offentlig konst 20 maj – 30 september 2023

VÄVDA Rum – Sveriges största utställning med virtuell offentlig konst 20 maj – 30 september 2023 1024 576 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet

Under sommaren bjuder Borås och Sjuhäradsbygdens konstförening in till utställningen VävdaRum – Sveriges största utställning med offentlig virtuell konst. VävdaRum har vernissage samtidigt på 130 orter i Sverige.

Ladda ner appen VävdaRum, ta med din fulladdade mobil och hörlurarna ut på stan och utforska på egen hand!  Appen fungerar på samma sätt som Pokémon Go som var så populär för några år sen.

I appen VävdaRum finns tio helt nya virtuella konstverk utplacerade i centrala Borås att uppleva och interagera med. Man kan till exempel jogga tillsammans med en virtuell kompis, bli jagad av en ren, skapa ett ordmoln eller bygga en skulptur tillsammans med andra. Eller bara se konstverken växa fram i mobilen.

VävdaRum visar att samtidskonsten med hjälp av den nya tekniken kan vara både lekfull, fantasifull och skapa nya spännande upplevelser oavsett geografi och tid på dygnet, utanför storstäderna och institutionernas väggar. Det är en utställning som vill att du tar stadens offentliga platser i besittning och som sträcker ut en hand till nya möten och samtal med dem du möter.

Konstnärerna som deltar i VävdaRum är: Space Popular, Lundahl & Seitl, Oscar Häggström, Åsa Cederqvist, Untold Garden, Pastelae, Eric Magassa, James Webb, Adam James, SONG (Choterina Freer, Anna Kinbom och Rut Karin Zettergren i samarbete med Paola Torres Núñez del Prado och Rosalie Yu).

Läs mer om projektet och konstnärerna på: vavdarum.se

Projektet VävdaRum är initierat av Riksförbundet Sveriges Konstföreningar och finansieras av Postkodstiftelsen. VävdaRum är en del av Riksförbundet Sveriges Konstföreningars 50-årsjubileum (1973–2023).