• 11 april, 2018

Konstresa till Kalmar den 9 oktober 2018 – fulltecknad

Konstresa till Kalmar den 9 oktober 2018 – fulltecknad

Konstresa till Kalmar den 9 oktober 2018 – fulltecknad 1024 695 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet

Renässanskonstnär på renässansslott –
Leonardo da Vinci, inte bara Mona Lisa.

Följ med på en svindlande tidsresa till Kalmar slott och utställningen Da Vinci Inventions. I åtta rum möter du universalgeniets och visionärens uppfinningar, föregångarna till glidflygplanet, fallskärmen, dykardräkten, simfötterna, stridsvagnen, helikoptern och många många flera. Betänk att det skulle dröja trehundra år innan människan lyckades flyga med hjälp av varmluftsballong!

Första stoppet på resan blir Rydaholms Värdshus där vi bjuds kaffe och smörgås. På Kalmar slott äter vi lunch i slottets trevliga restaurang och får sedan en initierad guidning av utställningen. På egen hand kan du därefter fortsätta att utforska utställningen, besöka övriga delar av slottet eller ta en skön promenad i gamla stan.

Vi startar kl 8.30 från Borås och beräknar vara tillbaka kl 20.00
Antal deltagare: max 30. Fulltecknad.
Pris: 700 kr

Anmäl dig redan nu och senast den 2 september till Britt-Inger Lindqvist tfn 0705 87 96 76 (gärna med sms) eller maila bilindqvist@telia.com.
Ni som anmälde er till resan vid årsmötet har förtur men vänligen bekräfta.

PS. Den 2 oktober kl 18.00 på Träffpunkt Simonsland ger jag en personlig berättelse i bild och kanske toner om Leonardo da Vinci som bottnar i mitt arbete med att översätta den franske författaren Serge Bramlys biografi över Leonardo till svenska. Jag hoppas få se er. Överraskningar utlovas. Ingen förhandsanmälan krävs. Hälsningar från Agneta (Rehder)