• 13 april, 2018

Leonardo da Vinci, mannen, myten, filosofen, ingenjören, konstnären – 2 oktober 2018

Leonardo da Vinci, mannen, myten, filosofen, ingenjören, konstnären – 2 oktober 2018

Leonardo da Vinci, mannen, myten, filosofen, ingenjören, konstnären – 2 oktober 2018 538 768 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet

Höstens andra konst- och kulturresa går till Kalmar slott och utställningen Da Vinci Inventions. 

Som en allmän introduktion och en förberedande föreläsning inför resan talar jag, Agneta Rehder, om Leonardo da Vincis liv och verk. Under närmare ett år umgicks jag nämligen med Leonardo da Vinci då jag översatte den franske författaren Serge Bramlys biografi. Nu vill jag gärna dela med mig av det jag lärde mig. Det blir en personlig berättelse om mannen, myten, filosofen, ingenjören, konstnären, med bilder, lite musik och några överraskningar.

OBS! Alla är varmt välkomna, inte enbart konstföreningens medlemmar och inte enbart de som följer med till Kalmar. Ingen förhandsanmälan krävs. Fri entré.

Tack vare vårt samarbete med Folkuniversitetet har vi fått tillgång till en modern föreläsningssal med hörslinga och ljud- och bildanläggning i toppklass.

Hoppas vi ses kl 18.00 den 2 oktober på Träffpunkt Simonsland.

Vägbeskrivning med kulturella inslag: Från väg 40, sväng av mot Centrum – kör Kungsleden fram mot Knalleland, ta av vid Högskolan – Textile Fashion Center – Skaraborgsvägen till höger och vid Pumphuset svänger du åt vänster in på Viskastrandsgatan och fortsätter till Träffpunkt Simonsland som är skyltat. På vägen ser du Jim Dines Walking to Borås, framför Högskolan Sean Henrys Catafalque och vid Textile Fashion Center Jaume Plensas House of Knowledge.

Lite grand om mig, Agneta Rehder