Thomas Wahlström 20 mars–11 april 2021 (öppet i påsk)

Thomas Wahlström är född 1964. Uppvuxen i Eskilstuna.
Bildkonstnär, poet, författare, översättare och musiker
Representerad på konstmuseer i Serbien, Spanien, Tyskland och Sverige. Finns också representerad i ett stort antal kommuner och landsting och i privata samlingar.

”Som konstnär har jag gjort över hundra utställningar i tio länder. Som författare har jag två romaner och nio diktsamlingar samt en mängd andra böcker till mitt namn. Jag har också släppt fem album och en rad singlar med mina två band Aggressive Soccer Moms och Bleak Outlook.

I början av åttiotalet ville jag skriva sångtexter. När jag inte hittade något band som ville sjunga mina texter skrev jag istället dikter. I slutet av åttiotalet började jag måla. Köpte lite oljefärg, snodde masonitskivor på något bygge och satte igång. 1993 debuterade jag både som konstnär och poet. Sångare och musiker blev jag långt senare. Först var jag skivsamlare. Jag var också rugbyspelare, pappa och en massa andra saker.

Under nittonhundratalets sista år kom jag till Borås, jag hade aldrig varit i stan förut men det kändes som hemma. Jag bodde en vecka på Saltemads camping innan jag flyttade till Sjöbo och senare Knalleland. Nästan omedelbart hittade jag ateljén i villastaden som jag fortfarande har kvar. Ett perfekt läge, rakt över gatan från kulturhuset.

Familjeangelägenheter gjorde att jag 2009 återvände till Eskilstuna. Jag hade tio år av konst, kreativitet och möten med intressanta människor i Borås. Jag har det fortfarande. Så ofta jag kan återvänder jag till Borås och ateljén. Nästan alltid i samband med att IF Elfsborg spelar match.

Mina år i stan inkluderade många utställningar bl.a. på Borås konstmuseum, Ålgården, Galleri Bacchus, Borås konsthall och Flaménska galleriet. 2009 mottog jag Hedæusstipendiet från Borås och Sjuhäradsbygdens konstförening.
Under de år som jag var som mest aktiv var Borås en verklig kulturstad, en känsla av att allt var möjligt låg över staden. Jag är glad och tacksam att jag fick ta del av det. Under två år arbetade jag också på Borås konstmuseum under Hasse Perssons ledning, jag var bland annat med och placerade ut de första av alla de internationella skulpturer som idag pryder staden. Givande och lärorikt.”

Följ Thomas Wahlström på Instagram. Klicka här
Läs mer om Thomas Wahlström. Klicka här
Thomas Wahlströms CV. Klicka här

Foto: Ida Alander

Utställningen anordnas med stöd av