• 10 december, 2019

Konstresa till Ljungby och Halmstad 25 april 2020 – INSTÄLLD

Konstresa till Ljungby och Halmstad 25 april 2020 – INSTÄLLD

Konstresa till Ljungby och Halmstad 25 april 2020 – INSTÄLLD 1024 528 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet

Vårens resa går till Ljungbergmuseet i Ljungby och Hallands Konstmuseum i Halmstad.
Ljungbergmuseet är sedan 2012 Kronobergs läns Bildkonstmuseum med ett regionalt konstpedagogiskt uppdrag. Museet ägs och drivs av  Sven och Ann Margret Ljungbergs stiftelse med stöd av Region Kronoberg och Ljungby kommun.
Museet är byggt i direkt anslutning till paret Ljungbergs hem och ateljé och har en stor permanent utställning av främst Sven Ljungbergs verk men också Ann Margret Ljungbergs konst presenteras. I april har man dessutom en tillfällig utställning av smålandskonstnären Arne Perssons måleri.

Hallands Konstmuseum har en gedigen konstsamling av halländskt måleri. Söndrumskolonin, Halmstadgruppen, Thea Ekström, GAN, Olle Bærtling och Roj Friberg med flera ingår i samlingen.
Museet har genomgått en mycket omfattande om- och tillbyggnad 2016–2019. I samband med moderniseringen har man satsat stort på konstnärliga gestaltningar som tillför byggnaden helt unika kvaliteter:
Maria Stigsdotter Drott har arbetat med trädgården runt museet. Ett ljuskonstverk av Mikael Ericsson belyser den nya fasaden i tre olika väderstreck. Gustav Person är möbelformgivare och har arbetat med det nya biblioteket i den äldre byggnaden. Eva Bengtsson är konstnären bakom de kakelplattor som täcker väggar och golv på museets nya toaletter. Industridesignern Jenny Nordberg har utformat den nya hörsalen i samarbete med flera konstnärer och formgivare.

Från Borås, Anna Lindhs plats 8.30, åter i Borås ca 19.00
Kafferast på Apladalens Kaffestuga
Lunch på Gästgivaregården i Ljungby

Anmälan senast 12 april till Britt-Inger Lindqvist bilindqvist@telia.com eller sms till 0705879676.
Pris: 750 kr. Anmälan är bindande men betala först då du fått bekräftelse.
Antal platser: 30