• 14 juni, 2017

Konstresa till Jönköping den 11 november 2017 – Fulltecknad

Konstresa till Jönköping den 11 november 2017 – Fulltecknad

Konstresa till Jönköping den 11 november 2017 – Fulltecknad 719 720 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet

Resan blev snabbt fulltecknad och reservlistan är redan lång. Därför planerar vi att göra en likadan resa under våren 2018. Vi återkommer om datum.

Falskt och sant är temat på denna resa till Jönköping där vi får uppleva äkta konst på Konstnärshuset Svavel och John Bauer-museet, och falsk konst hos Polisen.

Bussen avgår kl. 8.30 från Kvarngatan på baksidan av Flaménska Galleriet.

Vi åker till Konstnärshuset Svavel, som driver konst- och utställningsverksamhet, där vi först får kaffe med dopp innan grafiker EvaBritt Lindgren visar oss den grafiska tekniken fotopolymer, från foto till tryckt blad. Tillfälle också till inköp. Betalning med Swish eller kontanter.

Nästa besök gör vi på Jönköpings läns museum där vi blir guidade runt på museets John Bauer-avdelning. Sagokonstnären John Bauer växte upp i Jönköping och inspirerades mycket av Södra Vätterbygdens natur och miljöer. Utställningen omfattar målningar, skisser och brev.

Klockan bör nu vara strax efter 12 och dags för lunch på Brasserie Park i centrala Jönköping.

Polishuset med samlingarna av beslagtagen konst är sista anhalten på vår resa. Den pensionerade kriminalpolisen Gunnar Hallqvist ger på sitt medryckande vis en redovisning av den falska konsten och historierna kring denna. En i sanning speciell variant på konstvisning.

Därefter går bussen åter till Borås som vi beräknar nå vid 17-tiden.

Pris: 500 kr

Antal deltagare: max 18, först till kvarn gäller.

Anmälan till agneta_rehder@yahoo.com eller tfn 0705426940. Anmälan är bindande. Ingen betalning innan du fått bekräftelse.