• 30 augusti, 2021

Konstresa till Halmstad och Ljungby 9 oktober 2021

Konstresa till Halmstad och Ljungby 9 oktober 2021

Konstresa till Halmstad och Ljungby 9 oktober 2021 1024 682 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet

Ljungbergmuseet är sedan 2012 Kronobergs läns Bildkonstmuseum med ett regionalt konstpedagogiskt uppdrag. Museet ägs och drivs av  Sven och Ann Margret Ljungbergs stiftelse med stöd av Region Kronoberg och Ljungby kommun.
Museet är byggt i direkt anslutning till paret Ljungbergs hem och ateljé och har en stor permanent utställning av främst Sven Ljungbergs verk men också Ann Margret Ljungbergs konst presenteras.
I september öppnar Porträtt Nu! på Ljungbergmuseet. 8:e upplagan. Porträtt Nu och Carlsbergfondens porträttpris är den främsta presentationen av samtida nordisk porträttkonst. Utställningen visas bara på Det Nationalhistoriske Museum och Ljungbergmuseet! Ett unikt samarbete sedan starten av Porträtt Nu år 2007 och där Ljungbergmuseets chef ingår i den internationella juryn sedan 2017.

Hallands Konstmuseum har en gedigen konstsamling av halländskt måleri. Söndrumkolonin, Halmstadgruppen, Thea Ekström, GAN, Olle Bærtling och Roj Friberg med flera ingår i samlingen.
Museet har genomgått en mycket omfattande om- och tillbyggnad 2016–2019. I samband med moderniseringen har man satsat stort på konstnärliga gestaltningar som tillför byggnaden helt unika kvaliteter:
Maria Stigsdotter Drott har arbetat med trädgården runt museet. Ett ljuskonstverk av Mikael Ericsson belyser den nya fasaden i tre olika väderstreck. Gustav Person är möbelformgivare och har arbetat med det nya biblioteket i den äldre byggnaden. Eva Bengtsson är konstnären bakom de kakelplattor som täcker väggar och golv på museets nya toaletter. Industridesignern Jenny Nordberg har utformat den nya hörsalen i samarbete med flera konstnärer och formgivare.

Från Borås, Anna Lindhs plats 8.00
Kafferast på Björkängs vägkrog
Hallands konstmuseum
Lunch på Gästgivaregården i Ljungby
Ljungbergmuseet
Åter i Borås ca 18.30

Anmälan senast 26 september till Gerd Jansson, helst via e-post: gerd.jansson@gmail.com eller 070 567 79 72.
Pris: 800 kr. Anmälan är bindande men betala först då du fått bekräftelse.
Antal platser: 30. Vid för få anmälningar kan vi bli tvungna att ställa in.

Vi reser i buss med plats för 50 personer för att säkra att det inte blir trängsel. Vi förutsätter att alla deltagare är dubbelvaccinerade. De fyra ställen vi besöker följer de restriktioner som rekommenderas.