• 2 december, 2018

Konstresa till Göteborg i mars 2019

Konstresa till Göteborg i mars 2019

1024 855 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet

Göteborgs konstmuseum och Röhsska museet är våra besöksmål denna dag. Kanske hinner vi också med ett galleribesök. Ett detaljerat program kommer ni att få i samband med bekräftelsen på resan.

På konstmuseet får vi en guidad visning av den uppmärksammade utställningen Młoda Polska (Det unga Polen).

Młoda Polska är namnet på den konstnärliga strömning som markerar den polska modernismens födelse. I myter, traditioner, folkliv och natur fann konstnärerna uttryck för en polsk identitet samtidigt som de inspirerades av konstnärliga strömningar i övriga Europa under vistelser i Paris, München och Wien.
Symbolistiska landskap, psykologiskt inträngande porträtt och mytologiska iscensättningar berättar om ett folk utan land men med en rik kultur och komplex historia. Göteborgs konstmuseum visar här för första gången i Sverige en utställning från den polska konstens guldålder kring sekelskiftet 1900.

Den 23 februari öppnar Röhsska museet igen. Vårens program bjuder in till dialog kring designens roll i samhället och allas vår vardag. Tre tillfälliga utställningar och en ny basutställning presenteras som innefattar både nyförvärv och historiskt storslagna föremål i samlingen.

Dag: 12 alt 13 mars
Avresa 9.00 från Södra torget, Anna Lindhs plats, samling 8.45
Hemkomst 18.00
Pris: prel 650
Antal deltagare: max 30
Anmälan senast 1 mars till gerd.jansson@gmail.com eller sms 070 567 79 72
Anmälan är bindande. Betala när du fått bekräftelse, senast 4 mars .