• 1 december, 2018

Keramiker Gunnar Nylund – formgivare under folkhemsepoken 28 mars kl 18.00

Keramiker Gunnar Nylund – formgivare under folkhemsepoken 28 mars kl 18.00

Keramiker Gunnar Nylund – formgivare under folkhemsepoken 28 mars kl 18.00 687 800 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet
Författaren Petter Eklund är aktuell som författare till den första boken om Gunnar Nylund (1904-1997), en av 1900-talets mest framstående keramiker i Sverige. Gunnar Nylund är framförallt känd för sitt arbete på Rörstrands porslinsfabrik men var också knuten till andra designföretag i Sverige och Danmark. Hans servisporslin, stengodsvaser, djurfigurer och jultallrikar finns i många svenska hem och delar av hans produktion är idag föremål för stort intresse också från internationella samlare. Möt Petter Eklund i ett samtal om Nylunds mångskiftande verksamhet tillsammans med Love Jönsson, chef för RIAN designmuseum i Falkenberg.
Extra: Om du har något föremål hemma som är formgivet av Gunnar Nylund (signaturen GN), ta gärna med det till föredraget. Glädjande nog finns det en samlare av Nylunds verk i Borås. Han kommer att ta med sig några utvalda pjäser.
Vi avslutar med en kopp kaffe och gemensamt samtal om Nylunds keramik.
Plats: Röda rummet, Kulturhuset i Borås
Pris: 50 kr för kaffe med dopp, betalas på plats, kontant eller Swish
Anmälan till Agneta Rehder, agneta_rehder@icloud.com eller sms 070-5426940 senast 22 mars.
Ett uppslag ur Eklunds bok