Marie Beckman och Jussi Ojala

konstutstallning-boras-Marie-Beckman

Marie Beckman och Jussi Ojala, keramik

7-22 oktober 2017

Marie Beckman och Jussi Ojala bor och arbetar sedan 1984 i Brunsbo strax utanför Skara. Båda har en lång meritlista med utställningar och representation i samlingar både i Sverige och internationellt och räknas båda till Sveriges främsta keramiker.

Marie Beckman

Marie arbetar i stengodslera, hon modellerar eller använder gipsformar för att skapa grundformerna där hon sedan monterar reliefbitar för hand för att få fram rörelse och rytm i verket. Glasyren är halvmatt, med en len lyster, för att reflektera alla nyanser av ljus och skugga. Tempot, långsamheten, blir en viktig del i verken.

Marie Beckmans produktion omfattar objekt i både stort och litet format. Hon är representerad på bl.a Nationalmuseum och har också gjort flera offentliga utsmyckningar för bl.a. Skövde Arena och Svea Hovrätt.

 Jussi Ojala

Jussi arbetar med stengodslera som drejas, ofta till cylinderform, som sedan bränns med unika, egenartade glasyrer som ger fantastiska, expressiva uttryck.  Jussi Ojalas verk utstrålar närhet till naturen och det vilda, något som blir än tydligare i de skulpterade verk som han alltmer ägnat sig åt på senare tid.

Han är bl a representerad i Musées Royaux d’Art et d’Histoire i Bryssel och i Statens konstråd, kommuner och landsting i Sverige.

keramik.se

konstutstallning-boras-Jussi-Ojala

 

Ansvariga för utställningen: Mårten Axelsson och Britt-Inger Lindqvist

Utställningen arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar