Maria Segerström och Mats Svensson 8–23 februari 2020

MARIA SEGERSTRÖM

Jag är konstgrafiker och verksam på Skaraborgs konstgrafiska verkstad i Skövde. Jag bor i Vilske-Kleva Falköping där jag har en ateljé i den vackra naturen. Mina bilder gör jag i koppargrafik men också i andra tekniker. Har fastnat för de starka effekter man kan uppnå genom mönster och upprepningar i grafiska bilder. Min bildvärld är människor och djur påverkad av vad jag ser och möter i min vardag.

Maria Segerström


MATS SVENSSON

Mats Svensson f. 1950,  Skövde. Arbetar främst med grafik och akvarell. Håller även kurser i koppargrafik i Skaraborgs Konstgrafiska Verkstad, Skövde.

Utbildning:  Grundskolan för konstnärlig utbildning, Stockholm 1972-73. Capellagården, Öland 1974-76. Träbildhuggarutbildning, Tibro 1980-81. Litografiutbildning vid Hellidens folkhögskola,Tidaholm 1987-90. Koppargrafisk grundkurs, Högskolan i Skövde 1992.

Mats var en av tio svenska grafiker inbjudna av grafikföreningen Pointe et burin att ställa ut på Fondation Taylors galleri på rue de la Bruyére i Paris 2016. Har haft ett stort antal separatutställningar och deltagit i samlingsutställningar.
Representerad i Skövde konstmuseums samlingar. Verk inköpta av Statens konstråd, landsting och kommuner.

Det är något med ljuset i skiftet mars/april som får mig att vilja teckna och måla. Det räcker oftast med en blyertsskiss för att fånga ljuset. Vintern är slut. Jag tycker om denna mellanårstid rent måleriskt och bildmässigt. Det ligger också en slags förväntan i luften.

Mats Svensson

Utställningen arrangeras med stöd av Sveriges Konstföreningar