Eva Fluur Jonson och Julia Kabell 22 april- 7 maj 2023

Julia Kabell född 1986 och bor i Unnaryd
”Människor, naturen – relationen dem emellan är min främsta inspirationskälla och förekommer i princip alltid i någon form i mina verk. Det vilda och det tämjda. Varför vi som ensam art fjärmar oss ifrån vårt eget habitat och inte längre ser oss som en del av det. Jag gillar att blanda lekfullhet, färg och form med allvaret och svårigheterna det innebär att vara människa i vår samtid. Kvinnor och barn förekommer ofta i mina verk. Kvinnorna står främst i ledet för klimatkampen, fredsprotesterna, dominerar vård och omsorgs- yrkena och lever ändå alltid i den långa skuggan av samhällets patriarkala strukturer. Barnen representerar framtiden, den som vi vuxna idag formar och breder ut för våra barns fötter. Den som i många vinklar är ett enda stort mörker. Jag vill hylla kampen för det goda som finns just nu, idag: flyktiga små ögonblick av harmoni, nyfikna möten och symbiosen som binder ihop oss: människor, plantor, djur. Jag gillar att fly in i det och vill dela den möjligheten med andra.”

Julia Kabell är en multidisciplinär konstnär och illustratör bosatt i skogen utanför Unnaryd i Hallands inland. Bortsett från två års studier på konstgrafiklinjen på Östra Grevie folkhögskola är hon självlärd och har haft skapande som passion hela livet. Julia arbetar främst i äggtempera, olja och blyerts men även i akvarell och digitala uttryckssätt.
www.juliakabell.com

Julia Kabell

Eva Fluur Jonson

Eva Fluur Jonson, född 1986 i Linköping. Bosatt i Göteborg sedan 2008.
Mina skulpturer handlar ofta om mänskliga relationer och beteenden. Människors fantasivärld fascinerar mig och jag tänker ofta att jag skapar små situationer som på olika sätt kommunicerar med våra inre tankevärldar. Skulpturerna som ofta består av mänskligt föreställande skapelser som möter olika ting i vardagen eller i naturen har ofta ett visst mått av surrealism. Jag inspireras av organiska formers möte med det stenhårda materialet.

Jag arbetar oftast i porslin där jag använder färgkroppar som akvarell. Porslin, som först är mjukt och lent att arbeta i blir tungt och marmorliknande efter bränning.

Det finns en inre drivkraft att skapa skulpturer som inte går att hindra. Arbetet kan vara tungt och frustrerande, porslin är på många sätt ett delikat material. Trots detta envisas jag med att arbeta i ett material som lätt spricker och som inte alltid passar för stora former. En spänning ligger i den utmaningen.
www.evamfj.com

Utställningen arrangeras med stöd av
Utställningen arrangeras med stöd av