Anja Fredell 22 maj–6 juni 2021 (Extraöppet 11 och 12 juni)

Anja Fredell är född 1990 i Torsby i Värmland. Verksam i Göteborg.
I maj 2021 tog Anja sin Masterexamen  i konst med inriktning mot textilkonst, HDK Valand, Göteborgs universitet. Det är första gången som hennes verk visas  i en separatutställning i Borås och vi är så glada över att detta sker på Flaménska galleriet.

En glad nyhet har nått oss idag den 27 maj 2021, nämligen att Anja har tilldelats stipendium från Vågase. Vi gratulerar!

Anja arbetar huvudsakligen med handtuftningsteknik och skapar skulpturer, bilder och mattor. I sitt konstnärskap uttrycker Anja relationer mellan olika rum och konsekvenserna av dessa relationer. Bland dessa rum intar hemmet och den inre världen en särställning, såsom platserna som inhyser det mest intima och privata hos människan. I konstverken uttrycks självets egen inre arkitektur och blandar sig i starka färger och teatraliska rörelser samman med andra livsvärldar. På detta sätt söker verken åskådliggöra både hemmets betydelse för uppkomsten av inre världar och de inre världarnas betydelse för uppkomsten av hemmet. Mattans form och traditionella plats i hemmet för tankarna till ett avgränsat rum eller den scen på vilka hemmets möten äger rum.

Anjas CV och bilder på hennes verk finns på länken nedan
Anja Fredells hemsida
Recension i Borås Tidning 29 maj 2021. Klicka här!

Svanesång, foto: Sebastian Kok van Toorop
Porträttet fotat av Anna Hulth