• 24 februari, 2017

Konstresan till Stockholm 17-19 februari 2017

Stockholmsresan-konstresa-boras

Konstresan till Stockholm 17-19 februari 2017

Konstresan till Stockholm 17-19 februari 2017 1024 683 Borås och Sjuhäradsbygdens Konstförening & Flaménska Galleriet

I februari arrangerades en konstresa till Stockholm som blev en uppskattad kulturupplevelse för alla nöjda deltagare.

Efter en trivsam bussresa, med avbrott för både kaffe och lunch, startade vi kulturupplevelserna på Prins Eugens Waldemarsudde. Där fick vi en initierad guidning av den just öppnade utställningen med verk av Joan Miró. I den omfattande presentationen visades poetiskt visionära målningar, skulpturer, teckningar, textila verk, grafiska blad och affischer. Urvalet var gjort med särskilt fokus på den konstnärliga arbetsprocessen och konstnärens sociala engagemang.

Följande dag startade vi på Artipelag, en spännande konsthall vackert belägen vid Baggensfjärden på Värmdö, där utställningen Lars Wallin – Fashion Stories visades. Utställningen omfattade närmare tvåhundra av den berömda kläddesignern Lars Wallins vackra skapelser och presenterades för oss av en mycket kunnig och pedagogiskt skicklig guide.

Efter en välsmakande sopplunch for vi vidare till Fotografiska där vi först passade på att uppleva  Dan Wolgers fantastiska skulptur Torso utanför entrén. Väl inne fick vi en informativ guidning av de då pågående utställningarna. We have a dream – ett antal människor som alla kan inspirera till att finna sin dröm, avporträtterade av  Albert Wiking. Natt – utvalda verk av Charlotte Gyllenhammar med både fotografi, skulptur och film. Human love – en utställning med den kinesiske fotografen Ren Hangs sensuella bilder av mötet mellan människa och natur och till sist en mindre utställning till minne av den bortgångne fotografen Lennart Nilsson. Fantastiska utställningar i ett fantastiskt hus.

Söndagen inledde vi med ett ateljébesök hos keramikern  Ann-Sofie Gelfius, där vi fick en kort redovisning av hennes sätt att arbeta och sedan både studera och inhandla hennes vackra skålar fat och kannor.

Vi började sedan vår återresa till Borås och hann med en njutbar lunch i vacker miljö på Löfstad slott. En värdig avslutning på en upplevelserik och trivsam kulturresa.